Tekniker sökes!

Eskilstuna Sotnings AB fortsätter att rusta för framtiden –  vill du vara med?

Eskilstuna Sotnings AB befinner sig i ett expansivt skedde och finns i fräscha lokaler och välutrustade fordon samt med ett ännu större kundfokus. Vi är 19 stycken personer som jobbar här idag. Nu förstärker vi personalen genom att rekrytera en skorstensfejartekniker.

Vi tror att du som söker tjänsten har lätt för att samarbeta. Är en öppen person som gärna delar med sig av egna kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av administrativt arbete men det är inget krav. Det viktiga är att du har personliga egenskaper som passar in i vårt lag och har en positiv inställning till att arbeta med våra kunder.

För tjänsten krävs förutom skorstensfejarteknikerexamen och B-körkort att du tycker det är stimulerande att arbeta självständigt och att en hög servicenivå är en självklarhet för dig. Tjänsten innebär att du arbetar flexibelt med alla förekommande besiktningsarbeten samt försäljning till våra kunder.

Vi jobbar även mycket med villa ventilation och OVK besiktningar åt bostadsbolag och större fastighetsägare. Där av är ventilationskunskap och eventuellt OVK behörighet meriterande.

Tjänsten är en heltid tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Om du tycker att tjänsten verkar inspirerande, ska du inte tveka. Arbetsmiljön hos oss kännetecknas av ett gott kamratskap och ”högt i tak”.

Välkommen med din ansökan senast den 30 november till:
Eskilstuna Sotnings AB
Mått Johanssonsväg 7
633 46 Eskilstuna

eller via e-mail: jonas@etunasotning.se

Om du har frågor kontakta VD/Skorstensfejarmästare Jonas Billing på tfn 070-558 35 79.

Publicerad: 9:e oktober 2017.

Tekniker sökes!

Sot & Ventilationstjänst söker en skorstensfejartekniker.

Söker du ett jobb där du arbetar under frihet så är du kanske personen som kan komplettera vårt team i Västerås, Köping & Arboga, där vi nu söker en skorstenfejartekniker.

Vi ser helst att du har en positiv inställning till att jobba självständigt samtidigt som du har lätt till att samarbeta. Du skall även vara serviceinriktad, kunna ha god kundkontakt och vill leverera hög kvalité i ditt arbete. I denna tjänst kommer du främst att utföra besiktningar och brandskyddskontroller i villor, men en del arbete i större värmeanläggningar kan förekomma. För rätt person kan även visst planeringsarbete vara aktuellt.

Det är ett krav att du är examinerad skorstensfejartekniker samt att du har B-körkort. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ventilationsarbete.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare, med provanställning på 6 månader. Vänligen kontakta Skorstensfejarmästare Joachim Björk på joachim.bjork@sotarn.se om du är intresserad av tjänsten eller har några frågor.

Publicerad: 6:e oktober 2017.

Brandskyddskontrollant sökes!

Sotning & Ventilation i Karlstad AB söker en ny medarbetare. Vi är ett modernt sotningsföretag  med stor ambition att utveckla vår verksamhet och hitta nya intressanta marknader.

För närvarande sköter vi sotning & brandskyddskontroll i Karlstad, Hammarö, Forshaga, Kil och Grums kommuner. Vi arbetar uteslutande med SSR Godkänd Besiktning vid ex. nyinstallationer och har en stor del andra konsultbesiktningar, ex. markarbetsbesiktningar.

Du kommer bli del av en arbetsgrupp som tillsammans med tre andra skorstensfejartekniker utför brandskyddskontroller, SSR-besiktningar och övriga markarbetsbesiktningar.

Vi söker dig som har minst skorstensfejarteknikerexamen, men ser gärna att du även är utbildad och har behörighet för SSR godkänd besiktningar. B-körkort är krav. Erfarenhet från andra branscher är meriterande.

Om ni vill ansöka eller har fler frågor om tjänsten eller oss i Karlstad kontakta christan.sandersson@sotovent.nu eller 054 – 21 16 48.

Tjänsten finns tillgänglig för omgående, men tillträdesdatum sker efter överenskommelse.

Publicerad: 30:e augusti 2017

Skorstensfejare sökes!

Skorstensfejare sökes till Skorstensfejarna LJ AB för utförande av sotning av eldstäder, rökkanaler och imkanaler. Huvudsakligt arbetsområde: Kungsholmen, Danderyd och Lidingö.

Kontakta skorstensfejarmästare Petri Tuomela för mer information:
petri@skorstensfejarna.se eller 070-643 55 00.

Publicerad: 24:e augusti 2017.

Brandskyddskontrollant/Besiktningsman sökes!

Skorstensfejarna LJ AB söker brandskyddskontrollant/besiktningsman med lägst teknikerexamen för utförande av brandskyddskontroller, SSR Godkänd-besiktningar och annat förekommande undersökningsarbete. Huvudsakligt arbetsområde: Enskede, Farsta, Bandhagen, Älvsjö, Hägersten.

Kontakta skorstensfejarmästare Petri Tuomela för mer information:
petri@skorstensfejarna.se eller 070-643 55 00.

Publicerad: 24:e augusti 2017.

Sotare sökes till Örebro!

Utbildad sotare sökes till Örebro.

För tjänsten krävs förutom skorstensfejarexamen, och B-körkort att du tycker det är stimulerande att arbeta självständigt och att en hög servicenivå är en självklarhet för dig. Hos oss får du arbeta flexibelt med alla förekommande arbetsuppgifter som gäller för en skorstensfejare. Vi vill gärna att du har erfarenhet av ventilationsrensning.

Vi söker nu en positiv person som kan jobba självständigt och med eget ansvar. Du skall vara serviceinriktad och ha lätt för att samarbeta både enskilt och i grupp, samt ha kunden i fokus. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse med utgångspunkt i kollektivavtal. B-körkort ett krav. Vi jobbar ständigt för att utvecklas och för att föra både yrket & företaget framåt.

Du kommer att få arbeta i ett väl sammansvetsat team med en god stämning och där utvecklingsmöjligheterna är stora.

Välkommen att kontakta Hasse Olsson 070-4205555, hasse@orebrosotarn.se

Publicerad: 15:e juni 2017

Sotare och Tekniker sökes!

Sotare och Tekniker sökes till Halmstad.

Vi söker Sotare och Tekniker till en av västkustens pärlor, Halmstad som både är en sommarstad med långa sandstränder som Tylösand men även storstad med uteliv och puls.

Du kommer att få arbeta i ett väl sammansvetsat team med en god stämning och där utvecklingsmöjligheterna är stora.

Halmstads sotningsväsende ingår i en koncern med flera angränsande distrikt så som Falkenberg, Varberg, Mark och Tranemo och tack vare närheten mellan dessa är möjligheterna till omväxlande arbetsuppgifter stora.

Vi söker dig som har ambitioner och är aktiv.

Är du intresserad? Kontakta Dick Hålldén på dick@sotare.com eller 070-677 82 85

Publicerad: 12:e juni 2017

Sotare och tekniker sökes!

Skorstensfejartekniker och skorstensfejare sökes till Jönköping, Habo, Vaggeryd, Mullsjö och Eksjö. 

GÖSAB Sotning AB ingår i GÖSAB Gruppen och hjälper kommuner, företag, skolor, fastighetsägare och förvaltare med sotning, brandskyddskontroller, besiktningar, OVK, samt även service- och underhållsarbeten. Vi verkar inom Göteborg, Lerum, Partille, Bollebygd, Borås, Ulricehamn, Svenljunga och Eksjö. Under 2014 välkomnade vi också Habo, Vaggeryd, Mullsjö och Jönköping till GÖSAB familjen.

VI SÖKER NU skorstensfejartekniker och skorstensfejare som arbetar i våra kommuner i Småland. Vi vill att du skall arbeta självständigt, vara serviceinriktad och tillsammans med vårt övriga team i Jönköping med omnejd bygga en framgångsrik verksamhet. Vi ser helst att du är examinerad skorstensfejare. Söker du rollen som tekniker är examination till skorstensfejartekniker ett krav. VI VÄRDESÄTTER att du med färdighet kan arbeta självständigt och bli en del av vårt team där vidareutveckling i form av interna och externa utbildningar är en naturlig del av anställningen. Vi på GÖSAB arbetar mycket med lika rättigheter och vår företagskultur präglas av stort engagemang, ansvar, kvalitet, servicekänsla och samarbetsförmåga. Det spelar ingen roll för oss om du är nyexaminerad eller har erfarenhet, din utvecklingskurva anpassas efter förmåga.

DINA ARBETSUPPGIFTER som tekniker består huvudsakligen av brandskyddskontrollering, besiktningar och rapporteringar enligt våra fastställda rutiner. DINA ARBETSUPPGIFTER som sotare består huvudsakligen av villasotning samt även sotning av större värmeanläggningar men det kan också förekomma ventilationsrensning och imkanalsrengöring.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Provanställning på 6 månader. Placeringsort: Jönköping.

Tycker du detta låter intressant? Välkommen med din ansökan, som behandlas konfidentiellt, till:

GÖSAB Sotning AB 
Jons Väg 19
433 75 Jonsered

eller direkt till: karolin.ryberg@gosab.se

Frågor rörande tjänsten kan besvaras av:

Simon Eriksson
STF Skorstensfejarmästare
simon@gosab.se
0703-10 32 28

Karolin Ryberg
Personalchef
karolin@gosab.se

Publicerad: 24:e maj 2017.

Sotare och tekniker sökes!

Eskilstuna Sotnings AB fortsätter att rusta för framtiden – vill du vara med? 

Eskilstuna Sotnings AB befinner sig i ett expansivt skede, nya fräscha lokaler och välutrustade fordon och ett ännu större kundfokus. Vi är 17 stycken personer som jobbar här idag. Nu förstärker vi personalen genom att rekrytera

Skorstensfejare 100%
Skorstensfejartekniker 100 %

Vi tror att du som söker tjänsten har lätt för att samarbeta. Är en öppen person som gärna delar med sig av egna kunskaper. Om du är nyutexaminerad eller har erfarenhet spelar ingen roll. Det viktiga är att du har personliga egenskaper som passar in i vårt lag och har en positiv inställning till att arbeta med våra kunder.

För tjänsten krävs förutom skorstensfejarexamen, tekniker och B-körkort att du tycker det är stimulerande att arbeta självständigt och att en hög servicenivå är en självklarhet för dig. Hos oss får du arbeta flexibelt med alla förekommande arbetsuppgifter som gäller för en skorstensfejare. Vi vill gärna att du har erfarenhet av ventilationsrensning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Om du tycker att tjänsten verkar inspirerande, ska du inte tveka. Arbetsmiljön hos oss kännetecknas av ett gott kamratskap och ”högt i tak”.

Välkommen med din ansökan senast den 30/4 till:
Eskilstuna Sotnings AB
Mått Johansson väg 7
632 22 Eskilstuna

eller via mail
jonas@etunasotning.se

Om du har frågor kontakta VD/Skorstensfejarmästare Jonas Billing på jonas@etunasotning.se eller 070-558 35 79.

Publicerad: 7:e april 2017.

Sotare sökes!

Skorstensfejare sökes till Lysekil, Sotenäs & Munkedal.

A.Hj Skorstensfejeri AB utför Sotning & Brandskyddskontroll i Munkedal, Lysekil & Sotenäs/Smögens Kommuner. Vår kammare ligger centralt i Håby vid E6:an i Munkedals kommun.

Vi söker skorstensfejare och/eller skorstensfejarlärling som i huvudsak kommer att utföra sotning av större värmeanläggningar och imkanaler i storkök samt ventilationsrensningar. Även andra arbetsuppgifter förekommer.

Villasotningen är mycket omväxlande, den omfattar både tätort och landsbygd, samt kust och skärgård. Är du utbildad skorstensfejare med praktiska erfarenheter från sotning är det givetvis ett plus.

Tjänsten är en heltidstjänst med 6 månaders provanställning. Arbetstiden är mestadels dagtid, men du kommer även att arbeta både kväll och natt.

Vi söker nu en positiv person som kan jobba självständigt och med eget ansvar. Du skall vara serviceinriktad och ha lätt för att samarbeta både enskilt och i grupp, samt ha kunden i fokus. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse med utgångspunkt i kollektivavtal. B-körkort ett krav. Vi jobbar ständigt för att utvecklas och för att föra både yrket & företaget framåt.

Är du intresserad av att arbeta och utvecklas med ett gott team på A.Hj Skorstensfejeri AB? Välkommen att skicka in din ansökan och CV till: info@skorstensfejaren.com, eller ringa till Steiner Hassellöf på 0523 – 321 62.

Publicerad: 7 mars 2017.

Vad tjänar en sotare?

En nyutbildad sotare har enligt kollektivavtal knappt 25 000 kr/mån.

Vad tjänar en sotartekniker?

En nyexaminerad sotartekniker har enligt kollektivavtal drygt 28 000 kr/mån.

Vem förhandlar fram sotarlönerna?

Sveriges Skorstensfejaremästarnas Riksförbund (SSR) och Kommunal förhandlar fram ett kollektivavtal, där bland annat löner och andra förmåner och skyldigheter ingår.

Hur många sotare finns det i Sverige?

Det finns cirka 1500 personer som arbetar på sotningsföretag i Sverige.

Jag är en 40-årig sotare. Hur mycket semester får jag?

Från det år du fyller 40 så har du rätt till 31 dagars semester. När du fyller 50 så får du ytterligare en dags semester. Allt enligt det kollektivavtal som Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund och Kommunal har förhandlat fram.