Tekniker sökes!

Brandskyddskontrollant/Besiktningsman sökes till Stockholmsområdet. 

Vi söker dig som vill arbeta på ett modernt sätt med ny teknik och vill utvecklas som brandskyddskontrollant/besiktningsman. Körkort samt behörighet för utförande av brandskyddskontroller enligt lagen om skydd mot olyckor är ett krav.

Rekrytering och urval sker löpande, varvid tjänsterna kan tillsättas tidigare, tillträde efter överenskommelse. Lön och förmåner diskuteras med utgångspunkt i kollektivavtal. Tjänsten innefattar allt inom yrket förekommande arbetsuppgifter med tyngdpunkt på brandskyddskontroller och besikningsarbeten.

Skicka din ansökan till info@cssotovent.se.

För mer information kontakta skorstensfejarmästare Carl Svärd på 08 – 770 44 44.

Publicerades: 21:a september 2020.

OVK-kontrollant/ventilationstekniker sökes!

OVK-kontrollant/ventilationstekniker sökes till Stockholm.

Stockholms Sotare Fluetec AB söker OVK-kontrollant/ventilationstekniker för utförande av OVK, injustering, ventilationsservice samt rengöring. De flesta av våra ventilationsuppdrag är i större bostadsrättsföreningar inom Stockholms stad eller i dess absoluta närhet. Vi söker en självgående person med OVK-behörighet som är van att lösa problem och har ett tydligt kundfokus och som vill jobba nära både våra beställare och övriga medarbetare på företaget. Om du även är utbildad skorstensfejartekniker så kan tjänsten kombineras med brandskyddskontroll- och besiktningsuppdrag. Mycket goda utvecklingsmöjligheter finns för rätt person.

Stockholms Sotare Fluetec AB utför sotning och brandskyddskontroll på 3:e och 6:e sotningsdistrikten i Stockholms stad (Bromma, Hässelby, Vällingby, Kista, Spånga). Vårt huvudkontor ligger mitt i City på Kungsbro Strand. Vår sotarkammare ligger i Bromma och vi har ytterligare ett kontor med lager i Täby. Vi är idag drygt 20 anställda på företaget.

Lön enligt överenskommelse. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Skicka din ansökan till skfm(at)stockholmssotare.se senast 2020-09-30. För mer information, kontakta skorstensfejarmästare Petri Tuomela på 08-400 254 40.

Publicerad: 3:e september 2020.

Skorstensfejartekniker sökes! 

Kungälvs Sotarna AB söker skorstensfejaretekniker.

Vi söker dig som är utbildad skorstensfejaretekniker gärna med några år i yrket.

Kungälv är en mindre stad med ca 45 000 invånare två mil utanför Göteborg utan trängselskatt och köer.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer i första hand vara brandskyddskontroll av villor i både tätort och landsbygd, men även Imkanaler i storkök och ventilationsrensning.

På grund av att tjänsten till stor del innebär självständigt arbete med eldstäder bör du ha praktisk erfarenhet av villasotning. Du bör även vara, positiv, serviceinriktad och ha lätt för att samarbeta.

Vi arbetar med Ritz.

Kvalifikationer
Skorstensfejareteknikerexamen
B-körkort är ett krav

Om tjänsten
Tjänsten är heltid och tillsvidare med provanställning i 6 månader.
Lön enligt överenskommelse
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan/frågor till:
Peter Solving
Skorstensfejartekniker/VD
073-987 52 91
0303-92388
Traktorgatan 7, 442 40 Kungälv
kungalvsotare@telia.com
kungalssotarna.se

Publicerad: 27:e augusti 2020. 

Hur kan jag utbilda mig till sotare?

Sveriges enda sotarskolan ligger i Rosersberg, några mil norr om Stockholm. Det är Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) som håller i den. Under 20 veckor så varvas teori med praktik. Utbildningen är CSN-berättigad. Läs mer här.

Vad tjänar en sotare?
En nyutbildad sotare har enligt kollektivavtal knappt 25 000 kr/mån.
Vad tjänar en sotartekniker?
En nyexaminerad sotartekniker har enligt kollektivavtal drygt 28 000 kr/mån.
Vem förhandlar fram sotarlönerna?
Sveriges Skorstensfejaremästarnas Riksförbund (SSR) och Kommunal förhandlar fram ett kollektivavtal, där bland annat löner och andra förmåner och skyldigheter ingår.
Hur många sotare finns det i Sverige?
Det finns cirka 1500 personer som arbetar på sotningsföretag i Sverige.
Jag är en 40-årig sotare. Hur mycket semester får jag?
Från det år du fyller 40 så har du rätt till 31 dagars semester. När du fyller 50 så får du ytterligare en dags semester. Allt enligt det kollektivavtal som Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund och Kommunal har förhandlat fram.