Skorstensfejare och tekniker sökes!

Skorstensfejare och Skorstensfejartekniker sökes till Kungsbacka. 

Från årsskiftet tar vi över den kommunala sotningen i Kungsbacka och behöver nyrekrytera personal. Eftersom verksamheten i Kungsbacka är nystartad så behöver vi medarbetare med erfarenhet. Vi ser helst att du som söker har ambitioner att utvecklas inom yrket och vår organisation.

Vi kommer att erbjuda vidareutbildning inom ventilation, OVK och andra närliggande verksamheter på vår akademi i Märsta.

Utvecklingsmöjligheterna är stora så ta chansen att få vara med och bygga något nytt från grunden.

Låter det intressant? Hör av er till:
dick@sotare.com

Publicerad: 29:e oktober 2021.

Skorstensfejare och tekniker sökes!

Kristianstads Sotnings AB söker skorstensfejare och skorstensfejartekniker

Vi söker i första hand dig som är utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker men även blivande skorstensfejarlärlingar är välkomna att söka. Som skorstensfejarlärling eller nyutexaminerad har du alltid någon kollega men lång erfarenhet i närheten att fråga och ta hjälp av vid problem.

Din Roll

Som skorstensfejare har du ett stort ansvar att hjälpa till att förebygga bränder och att spara energi genom förnuftig eldning i väl fungerande eldstäder. Till arbetsuppgifterna, beroende av utbildningsgrad, hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler. En stor del av jobbet består av information och rådgivning, gällande allt från hur man eldar på bästa sätt till bästa placering av en ny eldstad samt hur man ska gå till väga vid installation av en eldstad och rökkanal. Du kommer också att arbeta administrativt med kundkontakter samt protokollering av ditt arbete.

Din profil

 • Du uppskattar att träffa kunder och har lätt för att uttrycka dig förståeligt.
 • Du tar ansvar för ditt arbete och tycker om att vara noggrann.
 • Du kan arbeta självständigt men har inga problem att arbeta tillsammans med dina kollegor.
 • Du tar hand om din utrustning och håller dig uppdaterad gällande ny kunskap och nya arbetssätt.
 • Du hjälper gärna till att hålla god ordning även i gemensamma utrymmen och med gemensam utrustning.
 • Du är inte pälsdjurs allergiker.

Är du utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar, minst, B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken! För dig som inte är utbildad skorstensfejare erbjuder vi en lärlingsutbildning där du arbetar samtidigt som du får utbilda dig till skorstensfejare. Du behöver då genomgått gymnasieutbildning med godkända betyg i svenska, matematik, engelska och samhällskunskap.

Är du intresserad av ett fritt, varierande och trevligt fysiskt arbete med möjlig att lära dig nya saker, skicka in din ansökan och ditt CV till Kristianstads Sotnings AB.

Kontaktperson:
Håkan Jacobsson
Industrigatan 98
291 36 Kristianstad
e-post: ksab@ksab.se
tel: 0445900170

Publicerad: 20:e september 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

AB CS Sot & Vent söker Skorstensfejartekniker.

AB CS Sot & Vent söker skorstensfejartekniker för utförande av brandskyddskontroller, besiktningar m.m. Vi utför sotning och brandskyddskontroll på uppdrag av Storstockholms brandförsvar i hela Söderort och utgår från våra lokaler på Nioörtsvägen 38 i Midsommarkransen. Övernattningsmöjlighet (långtidsboende) med tillhörande parkeringsplats finns att tillgå.  

Vi arbetar uteslutande med stavsotning och roterande undertrycksteknik (RU) och utför även brandskyddskontroll underifrån med stavkamera, dels för att erbjuda den bästa arbetsmiljön, men även använda den senaste tekniken inom yrket. B-körkort är krav liksom teknikerexamen. Även ensamföretagare med F-skattsedel är av intresse.

 Ansökan sker med epost till skfm@cssotovent.se eller telefon 08/770 44 44 Carl Svärd.

Lön och övriga förmåner, samt tillträde enligt överenskommelse.

Publicerad: 7:e september 2021.
Uppdaterad: 4:e oktober 2021.

Skorstensfejare sökes!

Vi söker dig som vill ta nästa steg i din karriär och vara med att bidra till Sotargruppens framtida utveckling!

Bolaget växer och behöver därför anställa. Sotargruppen siktar mot att inom ett par år bli regionens ledande leverantör av sotning, brandskydd och inomhusmiljö. En led i detta har varit att ansluta sig till SoVent Group, den i Sverige ledande aktören inom sotning och inomhusmiljö. Via SoVent Group får du som medarbetare tillgång till en din egen skola, SoVent Academy och blir på så sätt en del av utveckling av rollen och bolaget. SoVent Academy erbjuder utbildning inom sotning, ventilation ledarskap, ekonomi mm.

Vi arbetar alltid med den senaste tekniken och våra fordon är nya och fräscha. Vi utför sotning och brandskyddskontroller i Skaraborg och din placering kommer att bli på någon av våra kammare i Mariestad, Lidköping, Vara eller Tibro.

Din Roll
Skorstensfejare är traditionsfullt yrke med stort ansvar att förebygga bränder och spara energi. Till arbetsuppgifterna hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler. Våra kunder har ofta frågor om till exempel hur man eldar på bästa sätt eller vilka regler som gäller för installation av eldstäder och rökkanaler, så rådgivning ser vi som en naturlig del av jobbet.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Sotning av eldstäder, imkanaler och ventilationsanläggningar
• Felsökning & funktionskontroll av eldstäder
• Bemöta kunder med högsta kvalité på service

Din profil
För att trivas i rollen och företaget bör du uppskatta att träffa kunder och bygga långsiktiga relationer. Du känner ett stort engagemang över att få dina kollegor att må bra och utvecklas och på så sätt nå bästa resultat. Är du även utbildad skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken! För dig som inte är utbildad skorstensfejare erbjuder vi en lärlingsutbildning där du arbetar samtidigt som du får utbilda dig till skorstensfejare.

För dig som vill, som siktar uppåt och vill utvecklas inom ditt yrke har vi dessutom goda nyheter – du har stora utvecklingsmöjligheter inom företaget och SoVent.

Kontaktperson:
Håkan Källqvist
hakan@sotargruppen.se
0512-29541

Publicerad: 9:e augusti 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Malung-Sälen Sotning & Ventilation söker skorstensfejartekniker. 

Vi söker en skorstensfejartekniker till vårt gäng i Malung-Sälens kommun. Du ska vara noggrann, serviceinriktad och positiv, då du kommer ha en direkt kundkontakt ser vi att du har lätt att prata med kunder. Servicen ska vara av hög kvalité och du arbetar mestadels själv.

Våra arbetsområden är sotning, brandskyddskontroller, besiktningar, OVK, täthetsprovningar hus, konsultation, rensning av ventilation m.m.

B-körkort är ett krav och vi ser gärna att du även har skoterkort.

Vill du på din fritid åka skoter, skidor av alla de slag eller vandra i fjällen så finns alla möjligheter.

Lön enligt överenskommelse.

Du är välkommen att skicka din ansökan till:

info@fjallsotarna.se 

Mattias: 070-66 55 114

Publicerad: 16:e juli 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Stockholms Sotare Fluetec AB söker skorstensfejartekniker. 

Stockholms Sotare Fluetec AB söker skorstensfejartekniker för utförande av brandskyddskontroller, besiktningar m.m. Vi utför sotning och brandskyddskontroll på uppdrag av Storstockholms brandförsvar i västra, nordvästra och norra Stockholms stad samt Solna och Sundbyberg. Totalt är vi ca 25 anställda på företaget.

Vi har en ny och fräsch fordonspark och arbetar med den senaste tekniken. Vi arbetar uteslutande med roterande undertrycksteknik, så vi erbjuder bästa möjliga arbetsmiljön i branschen och utbildar kontinuerligt våra anställda i yrkesteknik vad gäller roterande undertryckssotning och besiktningsteknik med skorstenskamera nerifrån. Vi utgår från våra fina lokaler på Storgatan mitt i Solna samt Bällstavägen, mitt i Bromma.

Hos oss erbjuds möjlighet till kanske branschens bästa intern- och vidareutbildning inom byggnadsteknik, förebyggande brand, förbränningsteknik, ventilationsteknik, lagar och regler m.m. och vi ombesörjer även vidareutbildning till OVK-besiktningsman för rätt kandidat.

Våra 3 distrikt hänger samman geografiskt så det är korta avstånd mellan våra jobb. Vi ser till att drygt 400 000 stockholmare har ett bra brandskydd och inomhusklimat i allt ifrån villor till Sveriges största köpcentrum.

Du har b-körkort och teknikerexamen. Även ensamföretagare med F-skattsedel som vill jobba som underentreprenör till oss är av intresse.

Mejla din ansökan till skfm@stockholmssotare.se eller ring Petri Tuomela på 08-400 254 40. Lön och övriga förmåner enligt överenskommelse.

Publicerad: 7:e juni 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Skorstensfejartekniker sökes till Stockholm.

Vi söker skorstensfejartekniker som är social, positiv, serviceinriktad och noggrann.

Dina arbetsuppgifter kommer vara varierande med sotning och brandskyddskontroller som huvudsyssla.

Du kommer att ha stöd av många välutbildade kollegor med lång erfarenhet, vilket gör att även du med kort erfarenhet har möjlighet att växa i din takt.

Vi ser gärna att du har B-körkort.

Lön och förmåner sätts med utgångspunkt i kollektivavtal.

Kontakt:
Richard Fransson 070 – 878 20 30
richard.fransson@sotarenstockholm.nu

Publicerad: 3:e juni 2021.

Sotare/Tekniker sökes!

Skorstensfejare/Skorstensfejartekniker sökes till Nynäshamn. 

Har du erfarenhet av yrket gillar att jobba med varierande arbetsuppgifter och har lätt för att samarbeta? Är du även självgående och har ett bra driv?
Då har vi jobbet du söker efter!

Våra arbetsområden är sotning, brandskyddskontroller, besiktningar, rensning av ventilation, värme, konsultation, OVK och KA-uppdrag inom byggnation.

Förarintyg för båt och OVK behörighet är meriterande. B-körkort är ett krav.

Lön efter överenskommelse. Start omgående.

Välkommen!

Ring eller skicka in ditt CV till info@dinsotare.se

Carina Bramstedt: 0247 – 147 50
Roger Bramstedt: 070 – 565 88 48

Bramstedts Skorstensfejeri AB
Hammarhagsvägen 12
149 45 Nynäshamn

Publicerad: 18:e maj 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Skorstensfejarmästare Lundquist AB söker skorstensfejartekniker.

Vi är ett mindre sotningsföretag som har avtal med fem skånska kommuner. Avtalen gäller till och med sista december 2025. Vi arbetar med stavsotning/SnapLok och undertryckssotning. Vid brandskyddskontroll använder vi kameror nerifrån. Vi tror uppriktigt att vi har Sveriges säkraste arbetsmiljö för skorstensfejare och skorstensfejartekniker. Dessutom innehåller våra arbetslistor betydligt färre hus per dag än ett konventionellt arbetande företag i branschen.

Teknikerexamen och körkort för bil är ett krav.

Lön enligt riksavtal och eventuella överenskommelser.

Låter detta intressant så är du välkommen att höra av dig till info@sotaretrelleborg.se

Publicerad: 10:e maj 2021.

Skorstensfejare och Skorstensfejartekniker sökes!

Skorstensfejarna LJ AB söker skorstensfejare och skorstensfejartekniker till distrikten Finspång, Katrineholm-Vingåker, Strängnäs, Södertälje (Nykvarn) och Ekerö.

Då vi har sotare som flyttat till sin gamla hemort, ny kärlek och kommande pensionärer behöver vi rekrytera ny personal. Ser gärna att du är färdigutbildad sotare eller skorstensfejartekniker. Som skorstenfejartekniker får du gå SSR-Godkänd utbildningen, om du inte redan har det.

Vi arbetar med både gammal och ny sotningsteknik. Har den senaste tekniken inom sotningsväsendet. Alltmer kommer vi gå över till stavtekniken (undertrycksotningen). Vi har möjlighet att utföra brandskyddskontroll nedifrån. I första hand arbetar vi med sotning, brandskyddskontroll och besiktningar. Övriga arbeten sker i mån av tid. Arbetar helt digitalt via sotningsprogrammet Ritz.

Då du har direkt kundkontakt ser vi att du har lätt att prata med kunder och får en bra kundrelation framöver. Servicen ska vara av hög kvalité. Ett B-körkort är ett krav för att kunna utföra arbetet. Du arbetar mestadels själv.

Lön enligt överenskommelse.

Du är välkommen att skicka din ansökan till:
SKFM lars@skorstensfejarna.se, 070 850 06 31 eller Kontorschef marja@skorstensfejarna.se, 070 – 835 05 60

Publicerad: 29:e mars 2021.

Administratör sökes!

Administratör sökes till Kringelsotaren AB i Södertälje. 

Vår nuvarande administratör går snart i pension och därför söker vi nu dig som vill ta plats i vårt team på Wedavägen i Södertälje. Vi tror att du är en person som är nyfiken på utmaningar och gillar att det händer saker. Du tvekar inte att stå vid rodret när resten av oss är ute på jobb. Du kommer också att ha en hel del kontakt med vår administration på syskonföretaget i Haninge.

Dina arbetsuppgifter är bland annat:
• Telefon och mejlkontakt med kunder för bokning av olika jobb.
• Avrapportering av arbetsorder och fakturering.
• Utbetalningar leverantörsfakturor samt bokföring.

Våra förväntningar:
• Du ska kunna jobba självständigt
• Ej är allergisk mot hund
• Du har god lokalkännedom
• Besitter goda kunskaper i bokföring
• Har god vana i de vanliga datorprogrammen (Office-paketet, Fortnox)
• Du ska kunna tala och skriva flytande svenska

Senaste ansökningsdagen är 2021-04-15.

Önskat tillträde under maj månad.
Hängavtal med Unionen finns.

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Skicka din ansökan och CV med löneanspråk till:
magnus@sotaren.nu

Publicerat: 11:e mars 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Norra Älvsborgs Sotare AB sköter Sotning och Brandskyddskontroller i Vänersborgs kommun.

Vi söker en person som är positiv, serviceinriktad, noggrann.

Ex. på Arbetsuppgifter:
– Brandskyddskontroller enlig LSO
– Nyinstallations besiktningar av eldstäder och imkanaler
– Sotning av eldstäder, imkanaler och ventilationsanläggningar
– Felsökning & funktionskontroll av eldstäder
– Bemöta kunder med högsta kvalité på service

Krav: B-körkort.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Lön och förmåner sätts med utgångspunkt i kollektivavtal.

Låter detta intressant så kontakta:

SKFM Tony Nylander
070 – 511 21 71
info@nasotaren.se

Publicerad: 4:e januari 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Vi söker Skorstensfejaretekniker till Västerås.

Vi söker dig som vill ta nästa steg i din karriär och vara med att bidra till Sot & Ventilationstjänsts framtida utveckling!

Bolaget växer och behöver därför anställa! Sot & Ventilationtjänst siktar mot att inom ett par år bli Västerås ledande leverantör av ventilationstjänster, brandskydd och sotning. En led i detta har varit att ansluta sig till SoVent group, den i Sverige ledande aktören inom sotnings- och ventilation. Via SoVent group får du som medarbetare tillgång till en din egen skola, SoVent Academy och blir på så sätt en del av utveckling av rollen och bolaget. SoVent Academy erbjuder utbildning inom ledarskap, ekonomi, ventilation och sotning.

Din Roll
Skorstensfejare är traditionsfullt yrke med stort ansvar att förebygga bränder och spara energi. Till arbetsuppgifterna hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler. Våra kunder har ofta frågor om till exempel hur man eldar på bästa sätt eller vilka regler som gäller för installation av eldstäder och rökkanaler, så rådgivning ser vi som en naturlig del av jobbet.

Exempel på arbetsuppgifter

– Brandskyddskontroller enlig LSO

– Nyinstallations besiktningar av eldstäder och imkanaler

– Sotning av eldstäder, imkanaler och ventilationsanläggningar

– Felsökning & funktionskontroll av eldstäder

– Bemöta kunder med högsta kvalité på service

Din profil
För att trivas i rollen och företaget bör du uppskatta att träffa kunder och bygga långsiktiga relationer. Du känner ett stort engagemang över att få dina kollegor att må bra och utvecklas och på så sätt nå bästa resultat. Är du även utbildad skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken!

För dig som vill, som siktar uppåt och vill utvecklas inom ditt yrke har vi dessutom goda nyheter – du har stora utvecklingsmöjligheter inom företaget och SoVent.

Skicka din ansökan inkluderat CV till tim.jonasson@soventgroup.se med rubriken Skorstensfejaretekniker Västerås.

Kontaktpersoner:
Tim Jonasson, hr
Tel: 0702 92 27 83
Mail: tim.jonasson@soventgroup.se

Joachim Björk, VD Sot & Ventilationtjänst i Västerås
Tel: 070 740 1326
Mail: joachim@sotarn.se

Publicerad: 17 november 2020.

Ventilationstekniker sökes!

Vi sökes en ventilationstekniker till Västerås. 

Vi söker dig som arbetat i ventilations branschen i några år och har erfarenhet om hur ett system fungerar som helhet och klarar av att arbeta självständigt.

Bolaget växer och behöver därför anställa! Sot & Ventilationtjänst siktar mot att inom ett par år bli Västerås ledande leverantör av ventilationstjänster, brandskydd och sotning. En led i detta har varit att ansluta sig till SoVent group, den i Sverige ledande aktören inom sotnings- och ventilation. Via SoVent group får du som medarbetare tillgång till en din egen skola, SoVent Academy och blir på så sätt en del av utveckling av rollen och bolaget. SoVent Academy erbjuder utbildning inom ledarskap, ekonomi, ventilation och sotning.

Din Roll
Rollen formar du i mångt och mycket själv med fokus på olika typer av serviceuppdrag mot våra kunder. Detta innebär planering, samordning och utförande av ex,

 • Utföra och protokollföra OVK-besiktningar
 • Ventilationsrengöring
 • Service av ventilationssystem i fastigheter och anläggningar
 • Luftflödesmätningar
 • Injusteringar av luftflöden i ventilationsanläggningar
 • Felsökningar avhjälpande underhåll
 • Driftsättning av ventilationssystem

Din profil
För att trivas i rollen och företaget bör du uppskatta att träffa kunder och bygga långsiktiga relationer. Du känner ett stort engagemang över att få dina kollegor att må bra och utvecklas och på så sätt nå bästa resultat. Har du även några års erfarenhet av att arbeta med injustering av ventilationssystem och OVK-besiktningar samt innehar B-körkort kommer du sannerligen passa väldigt bra i rollen!

För dig som vill, som siktar uppåt och vill utvecklas inom ditt yrke har vi dessutom goda nyheter – du har stora utvecklingsmöjligheter inom företaget och SoVent.

Skicka din ansökan inkluderat CV till tim.jonasson@soventgroup.se med rubriken Ventilationstekniker Västerås.

Kontaktpersoner:
Tim Jonasson, hr
Tel: 0702 92 27 83
Mail: tim.jonasson@soventgroup.se

Joachim, VD Sot & Ventilationtjänst i Västerås
Tel: 070 740 1326
Mail: joachim@sotarn.se

Publicerad: 17 november 2020.

Arbetsledare sökes!

Arbetsledare till Sot & Ventilationstjänst i Västerås.

Vi söker dig som vill ta nästa steg i din karriär och vara med att bidra till Sot & Ventilationstjänsts framtida utveckling!

Bolaget växer och behöver därför anställa! Sot & Ventilationstjänst siktar mot att inom ett par år bli Västerås ledande leverantör av ventilationstjänster, brandskydd och sotning. En led i detta har varit att ansluta sig till SoVent group, den i Sverige ledande aktören inom sotnings- och ventilation. Via SoVent group får du som medarbetare tillgång till en din egen skola, SoVent Academy och blir på så sätt en del av utveckling av rollen och bolaget. SoVent Academy erbjuder utbildning inom ledarskap, ekonomi, ventilation och sotning.

Din Roll
I rollen som Arbetsledare kommer du ha det övergripande ansvaret för planering och resursfördelning för medarbetare inom sotning, besiktning och ventilation du har stöd av VD & platschef. Du har därmed ansvar för den dagliga driften ute i verksamheterna och kommer ha mycket kontakt med alla medarbetare. Du blir på så sätt ”spindeln i nätet” och viktig person för att driva Sot & Ventilationstjänst framtida utveckling tillsammans med VD & platschef och övrig personal.

Du kommer ha visst ekonomiskt ansvar för företagets intäkter, övergripande investeringar, marknadsföring och materialinköp tillsammans med VD & platschef.

Vidare så ingår i rollen att säkerställa och aktivt bidra till att policys, lagkrav och affärsmål är kända, välfungerande och följs i bolaget i samarbete med VD & platschef.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Arbetsplanering och resursfördelning
 • Arbeta med effektivisering och driva utvecklingsarbete
 • Kunddialog vid offerthantering, planering och ev. missnöje
 • Vara delaktig att uppnå företagets affärs och budget mål

Din profil
För att trivas i rollen och företaget bör du uppskatta att få dina kollegor att må bra och utvecklas och på så sätt nå bästa resultat. Du gillar att driva projekt framåt och behöver ingen som säger åt dig vad du ska göra, utan du tar gärna egna initiativ. Har du också en näsa för affärer och har erfarenhet av att arbetsleda andra är denna roll perfekt för dig! Ett önskemål är tidigare erfarenhet inom ventilation, sotning, besiktning och arbetsledning.

B-körkort samt är ett krav.

För dig som vill, som siktar uppåt och vill utvecklas inom ditt yrke har vi dessutom goda nyheter – du har stora utvecklingsmöjligheter inom företaget och SoVent.

Skicka din ansökan inkluderat CV till tim.jonasson@soventgroup.se med rubriken Arbetsledare Västerås.

Kontaktpersoner:
Tim Jonasson, hr
Tel: 0702 92 27 83
Mail: tim.jonasson@soventgroup.se

Joachim Björk VD Sot & Ventilationtjänst i Västerås
Tel: 070 740 1326
Mail: joachim@sotarn.se

Publicerad: 17 november 2020. 

Sotare och Tekniker sökes! 

Skorstensfejare/Skorstensfejartekniker sökes till Norrköping och Söderköping. 

Sotning & Ventilation planerar för uppstarten av en ny verksamhet i Norrköping sommaren 2021 och nu söker vi både sotare och tekniker som vill jobba ihop med oss.

Entreprenaden avser sotning och brandskyddskontroll i Norrköping samt Söderköping kommuner, och vi har därför ett stort rekryteringsbehov. Vi söker er som har hög yrkesstolthet och vilja att ta sig an en ny utmaning.

Vårt arbetssätt är modernt, noggrant och med hög kvalitét. Vi kommer arbeta med stavsotning som huvudsaklig arbetsmetod, s.k. arbetsmiljösäker sotning. Vi jobbar med rätt verktyg och ett tydligt ledarskap och organisation. För konsultbesiktningar arbetar vi enligt SSR Godkänd besiktning-konceptet som vi anser är det bästa branschen kan erbjuda, och därför vad vi vill erbjuda våra kunder. Verksamheten är certifierad enligt FR2000, vilket gör att vi har tydliga processer och strategi i vårt arbete.

Företaget Sotning & Ventilation ingår i koncernen AB Hjälmerhag som är ett andra generationens familjeföretag med ett fokus på tekniska installationer, och där kärnan i verksamheterna är just sotning. Vår resa startade 1995 med sotning i Karlstad kommun och har idag växt till att innefatta sotning och brandskyddskontroll i nio kommuner och därtill har vi flera fristående verksamhetsområden. Vi arbetar mycket med ventilationsservice, OVK, injustering och rengöring, men har också en väl etablerad entreprenadverksamhet som driver projekt inom ventilation och styr- och reglerteknik främst i nyproduktion i hela mellansverige. Därför är det meriterande om du som söker också har erfarenheter utanför det lagstadgade arbetet, exempelvis inom ventilationsservice eller montage.

För samtliga tjänster krävs B-körkort.

Maila din ansökan till Johan.Hjalmerhag@sotovent.nu. 

Publicerad: 6:e november 2020.

Tekniker sökes!

Skorstensfejartekniker sökes till Hylte.

Vi söker en tekniker till Hylte kommun. Här får du arbeta med alla de uppgifter som finns inom yrket och med mycket eget ansvar om du vill, men också uppbackning och de vidareutbildningsmöjligheter som finns inom Sveriges starkaste sotningskoncern, Sovent, där vi har vår egen utbildningsakademi.

Tveka inte att kontakta oss om du är trött på att harva på i gamla spår. Vi erbjuder ledarskapsutbildningar, OVK-behörighetsutbildning med mera till den som känner behov av vidareutveckling. 

Skicka din ansökan till dick@sotare.com

Publicerad: 21:a oktober 2020. 

Tekniker sökes!

Tekniker sökes till Enköping och Bålsta.

Skorstensfejaremästare Ulf Öberg har mer än 30 års erfarenhet av att arbeta med frågor kring inomhusmiljö, säker eldning och uppvärmningsekonomi. Med utgångspunkt från Enköping servar vårt team regionens fastighetsägare med sotning och brandskydd. Men vi är inte bara en lokal aktör. Våra besiktnings- och ventilationstjänster har gett oss en växande kundkrets i hela Mälardalen. Vi ingår även i SoVent Group AB som är den ledande aktören inom sotnings- och ventilationsbranschen med verksamhet från Halland i söder till Västerbotten i norr.

Vi söker nu en skorstensfejartekniker som i första hand vill arbeta med brandskyddskontroller och besiktningar.

Körkort och behörighet för att utföra brandskyddskontroller enligt LSO är ett krav.

Vi vill tillsätta tjänsten omgående så vänta inte med din ansökan. Lön och förmåner sätts med utgångspunkt i kollektivavtal.

Skicka din ansökan till ulf.oberg@uffesotare.se

Vid frågor kontakta:
Skorstensfejarmästare Ulf Öberg
070 – 212 72 10
ulf.oberg@uffesotare.se

Välkommen till Ulf Öberg AB – du också!

Publicerad: 7:e oktober 2020.

OVK-kontrollant sökes!

OVK-kontrollant sökes till Mälardalen och Stockholmsområdet.

Skorstensfejaremästare Ulf Öberg har mer än 30 års erfarenhet av att arbeta med frågor kring inomhusmiljö, säker eldning och uppvärmningsekonomi. Med utgångspunkt från Enköping servar vårt team regionens fastighetsägare med sotning och brandskydd. Men vi är inte bara en lokal aktör. Våra besiktnings- och ventilationstjänster har gett oss en växande kundkrets i hela Mälardalen och Stor-Stockholm. Vi ingår även i SoVent Group AB som är den ledande aktören inom sotnings- och ventilationsbranschen med verksamhet från Halland i söder till Västerbotten i norr.

Vi söker nu en OVK-kontrollant för uppdrag i Uppsala län samt i hela Stor-Stockholmsområdet. Arbetsuppgifterna är i första hand utförande av OVK, ventilationsrengöring, injustering och ventilationsservice. Om du även är utbildad skorstensfejartekniker så kan vi erbjuda dig att arbeta med brandskyddskontroller och besiktningar.

Körkort och behörighet för att utföra OVK är ett krav.

Vi vill tillsätta tjänsten omgående så vänta inte med din ansökan. Lön och förmåner sätts med utgångspunkt i kollektivavtal.

Skicka din ansökan till ulf.oberg@uffesotare.se

Vid frågor kontakta:
Skorstensfejarmästare Ulf Öberg
070 – 212 72 10
ulf.oberg@uffesotare.se

Välkommen till Ulf Öberg AB – du också!

Publicerad: 7:e oktober 2020.

Tekniker sökes!

Brandskyddskontrollant/Besiktningsman sökes till Stockholmsområdet. 

Vi söker dig som vill arbeta på ett modernt sätt med ny teknik och vill utvecklas som brandskyddskontrollant/besiktningsman. Körkort samt behörighet för utförande av brandskyddskontroller enligt lagen om skydd mot olyckor är ett krav.

Rekrytering och urval sker löpande, varvid tjänsterna kan tillsättas tidigare, tillträde efter överenskommelse. Lön och förmåner diskuteras med utgångspunkt i kollektivavtal. Tjänsten innefattar allt inom yrket förekommande arbetsuppgifter med tyngdpunkt på brandskyddskontroller och besikningsarbeten.

Skicka din ansökan till info@cssotovent.se.

För mer information kontakta skorstensfejarmästare Carl Svärd på 08 – 770 44 44.

Publicerades: 21:a september 2020.

OVK-kontrollant/ventilationstekniker sökes!

OVK-kontrollant/ventilationstekniker sökes till Stockholm.

Stockholms Sotare Fluetec AB söker OVK-kontrollant/ventilationstekniker för utförande av OVK, injustering, ventilationsservice samt rengöring. De flesta av våra ventilationsuppdrag är i större bostadsrättsföreningar inom Stockholms stad eller i dess absoluta närhet. Vi söker en självgående person med OVK-behörighet som är van att lösa problem och har ett tydligt kundfokus och som vill jobba nära både våra beställare och övriga medarbetare på företaget. Om du även är utbildad skorstensfejartekniker så kan tjänsten kombineras med brandskyddskontroll- och besiktningsuppdrag. Mycket goda utvecklingsmöjligheter finns för rätt person.

Stockholms Sotare Fluetec AB utför sotning och brandskyddskontroll på 3:e och 6:e sotningsdistrikten i Stockholms stad (Bromma, Hässelby, Vällingby, Kista, Spånga). Vårt huvudkontor ligger mitt i City på Kungsbro Strand. Vår sotarkammare ligger i Bromma och vi har ytterligare ett kontor med lager i Täby. Vi är idag drygt 20 anställda på företaget.

Lön enligt överenskommelse. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Skicka din ansökan till skfm(at)stockholmssotare.se senast 2020-09-30. För mer information, kontakta skorstensfejarmästare Petri Tuomela på 08-400 254 40.

Publicerad: 3:e september 2020.

Hur kan jag utbilda mig till sotare?

Sveriges enda sotarskolan ligger i Rosersberg, några mil norr om Stockholm. Det är Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) som håller i den. Under 20 veckor så varvas teori med praktik. Utbildningen är CSN-berättigad. Läs mer här.

Vem förhandlar fram sotarlönerna?
Sveriges Skorstensfejaremästarnas Riksförbund (SSR) och Kommunal förhandlar fram ett kollektivavtal, där bland annat löner och andra förmåner och skyldigheter ingår.
Hur många sotare finns det i Sverige?
Det finns cirka 1500 personer som arbetar på sotningsföretag i Sverige.
Jag är en 40-årig sotare. Hur mycket semester får jag?
Från det år du fyller 40 så har du rätt till 31 dagars semester. När du fyller 50 så får du ytterligare en dags semester. Allt enligt det kollektivavtal som Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund och Kommunal har förhandlat fram.