Skorstensfejare sökes!

Flens kommun söker en skorstensfejare.

Vi söker i första hand dig som är utbildad skorstensfejare. Har du inte en utbildning än kan du bli vår nya lärling vilket innebär att du får utbildningen under tiden du arbetar. Som lärling eller nyutexaminerad skorstensfejare har du alltid någon kollega med lång erfarenhet i närheten att fråga och få stöd av.

Din Roll
Som skorstensfejare har du ett stort ansvar att hjälpa till med att förebygga bränder och spara energi genom förnuftig eldning i väl fungerande eldstäder. Till arbetsuppgifterna hör bland annat att sota eldstäder, informera och ge goda råd om hur man eldar på bästa sätt, bästa placering av en ny eldstad samt  ge råd vid installation av en eldstad och rökkanal. Du kommer också att arbeta administrativt med kundkontakter samt föra protokoll över ditt arbete.

Din profil

 • Du uppskattar att träffa kunder och har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift.
 • Du tar ansvar för ditt arbete och tycker om att vara noggrann i ditt arbete.
 • Du kan arbeta självständigt men har inga problem att arbeta tillsammans med dina kollegor.
 • Du tar väl hand om din utrustning och håller dig uppdaterad gällande ny kunskap och nya arbetssätt.
 • Du bidrar till att hålla god ordning på vår gemensamma utrustning och i våra utrymmen.
 • Du får naturligtvis inte vara höjdrädd. Du har respekt för de risker som arbetet medför och följer de säkerhetsregler som finns.
 • Innehar B-körkort

För att vara aktuell som lärling behöver du, förutom ovan nämnda egenskaper och körkort, ha Svenska B, Matematik A, Samhällskunskap A eller lägst betyg E i svenska 2 samt Samhällskunskap 1a1 och 1a2 eller 1b.

Till ansökan vill vi även ha ditt CV och en kopia på dina gymnasiebetyg.

Är du intresserad av ett fritt, varierande och trevligt fysiskt arbete där du kontinuerligt lär dig nya saker? Tveka inte utan skicka in din ansökan.

Publicerad: 19:e december 2022. 

Tekniker sökes!

Räddningstjänsten Dala-Mitt söker en Skorstensfejartekniker som vill lite mer.

Räddningstjänstförbundet Dala Mitt (RDM) är ett kommunalförbund mellan kommunerna Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter. Det bildades 1998 och har idag ca 400 medarbetare fördelade på heltid- och deltidspersonal. Upptagningsområdet omfattar 160 000 invånare. RDM ska både arbeta proaktivt och reaktivt. Förutom beredskapsverksamheten har man ett uppdrag att mot kommunernas invånare arbeta förebyggande särskilt mot barn, äldre och särskilt utsatta grupper. Vårt mål är att skapa ett tryggare och säkrare samhälle! Vår värdegrund handlar om hur vi behandlar varandra, relationer mellan människor, och den vägleder oss i det dagliga arbetet och genomsyrar våra beslut. Våra värdeord är: Respekt, Professionalism, Lärande, Mervärde, Mod.

RDM utför brandskyddskontroller i Ludvika kommun, och sedan oktober 2022 även i Borlänge och Gagnef kommuner. Vi söker nu en till brandskyddskontrollant till vårt team.

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp en trivsam och dynamisk avdelning där fokus ligger på arbetsmiljö, både psykosocial och fysisk. Du är intresserad av brandskyddskontroll som myndighetsutövning, och vill utveckla och förbättra arbetet. Förebyggande arbete är viktigt för dig, både för att förebygga såväl brand, som andra olyckor.

Du är kanske också nyfiken på annat arbete som utförs hos en räddningstjänst, och vill vara med på tillsyner, bli bättre på livräddning, engagera dig i en kamratförening? Vi väntar på din ansökan!

Vi erbjuder:
Flexibel arbetstid, med möjlighet att själv lägga upp dina arbeten och din tid
Friskvårdstid och friskvårdsbidrag samt gym på jobbet
Vidareutbildningar, både internt och externt

Du erbjuder:
Ansvarsfullt och professionellt utfört myndighetsarbete
Ambition att utveckla sig i arbetet och delta mer aktivt i allt arbete kring brandskyddskontroller och sotningsfrågor
Ett trevligt och förnuftigt bemötande mot såväl våra medborgare som dina kollegor, som stämmer överens med vår värdegrund

För tjänsten krävs:

 • Skorstensfejarteknikerexamen
 • B-körkort
 • Erfarenhet i yrket
 • Behärskar svenska mycket bra i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är:

 • Datorvana och vana att arbeta med branschanpassade system
 • Tillsyn A och B
 • Hanterar flera språk än svenska och engelska bra i tal och/eller skrift

Placeringsort är i första hand Borlänge, men vi räknar med att du kan verka i samtliga våra medlemskommuner Ludvika, Gagnef, Falun, Säter och Borlänge.

Tillträde i början av 2023 eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse.

Frågor kring tjänsten besvaras av:
Enhetschef Helena Ribbing, 0242-48 42 41, helena.ribbing@dalamitt.se
HR-chef Sven-Olov Andersson, 0243-48 89 48

Ansökan
Din ansökan bestående av CV och personligt brev skickar du till ansokan@dalamitt.se senast den 19:e december. Eftersom tjänsten innebär myndighetsutövning ska du vara ostraffad och kunna styrka detta med ett utdrag ur belastningsregistret som du beställer hos Polismyndigheten.

Publicerad: 21:a november 2022.

Sotare och Tekniker sökes!

Kristianstads Sotnings AB söker skorstensfejare och skorstensfejartekniker.

Vi söker i första hand dig som är utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker men även blivande skorstensfejarlärlingar är välkomna att söka. Som skorstensfejarlärling eller nyutexaminerad har du alltid någon kollega men lång erfarenhet i närheten att fråga och ta hjälp av vid problem.

Din Roll
Som skorstensfejare har du ett stort ansvar att hjälpa till att förebygga bränder och att spara energi genom förnuftig eldning i väl fungerande eldstäder. Till arbetsuppgifterna, beroende av utbildningsgrad, hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler.

En stor del av jobbet består av information och rådgivning, gällande allt från hur man eldar på bästa sätt till bästa placering av en ny eldstad samt hur man ska gå till väga vid installation av en eldstad och rökkanal.

Du kommer också att arbeta administrativt med kundkontakter samt protokollering av ditt arbete.

Din profil

 • Du uppskattar att träffa kunder och har lätt för att uttrycka dig förståeligt.
 • Du tar ansvar för ditt arbete och tycker om att vara noggrann.
 • Du kan arbeta självständigt men har inga problem att arbeta tillsammans med dina kollegor.
 • Du tar hand om din utrustning och håller dig uppdaterad gällande ny kunskap och nya arbetssätt.
 • Du hjälper gärna till att hålla god ordning även i gemensamma utrymmen och med gemensam utrustning.
 • Du är inte pälsdjurs allergiker.

Är du utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar, minst, B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken! 

För dig som inte är utbildad skorstensfejare erbjuder vi en lärlingsutbildning där du arbetar samtidigt som du får utbilda dig till skorstensfejare. Du behöver då genomgått gymnasieutbildning med godkända betyg i svenska, matematik, engelska och samhällskunskap.

Är du intresserad av ett fritt, varierande och trevligt fysiskt arbete med möjlig att lära dig nya saker, skicka in din ansökan och ditt CV till Kristianstads Sotnings AB.

Kontaktperson:
Håkan Jacobsson
Industrigatan 98
291 36 Kristianstad
ksab@ksab.se
044 – 590 01 70

Publicerad: 3:e november 2022. 

Sotare och sotarlärling sökes!

Vi söker dig som vill ta nästa steg i din karriär och vara med att bidra till Eskilstuna Sotnings AB framtida utveckling!

Bolaget växer och behöver därför anställa! Eskilstuna Sotnings AB siktar mot att inom ett par år bli regionens ledande leverantör av ventilationstjänster, brandskydd och sotning. Ett led i detta har varit att ansluta sig till SoVent Group, den i Sverige ledande aktören inom sotnings- och ventilationstjänster. Via SoVent Group får du som medarbetare tillgång till en egen skola, SoVent Academy och blir på så sätt en del av utveckling av rollen och bolaget. SoVent Academy erbjuder utbildning inom ledarskap, ekonomi, ventilation och sotning mm. Vi har även satsat på att utöka vår kammare med helt nybyggda lokaler.

Din Roll

Skorstensfejare är ett traditionsfyllt yrke med stort ansvar att förebygga bränder och spara energi. Till arbetsuppgifterna hör att sota eldstäder samt imkanaler, även rensning av ventilationsanläggningar förekommer. Våra kunder har ofta frågor om till exempel hur man eldar på bästa sätt eller vilka regler som gäller för installation av eldstäder och rökkanaler, så rådgivning ser vi som en naturlig del av jobbet.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Sotning av eldstäder och imkanaler
 • Rensning av ventilationsanläggningar
 • Bemöta kunder med högsta kvalité på service

Din profil

För att trivas i rollen och företaget bör du uppskatta att träffa kunder och bygga långsiktiga relationer. Du känner ett stort engagemang över att få dina kollegor att må bra och utvecklas och på så sätt nå bästa resultat. Är du även utbildad skorstensfejartekniker eller skorstensfejare med ett par års erfarenhet samt innehar B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken!

Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

För dig som vill, som siktar uppåt och vill utvecklas inom ditt yrke har vi dessutom goda nyheter – du har stora utvecklingsmöjligheter inom företaget och SoVent Group.

Kontaktperson:
Kim Lindström. Platschef
070 – 549 64 20
kim@etunaventilation.se

Publicerad: 11:a april 2022.

Skorstensfejartekniker sökes!

Stockholms Sotare Fluetec AB samt Skorstensfejarmästare Lundquist AB söker skorstensfejartekniker. 

Flueteckoncernen söker skorstensfejartekniker för utförande av brandskyddskontroller, besiktningar, ventilationsarbeten, rengöringar, sotningar m.m i Stockholm och södra Skåne. Fluetec utför sotning och brandskyddskontroll på uppdrag av Storstockholms brandförsvar i Stockholms stad samt Solna stad och Sundbybergs stad. Skorstensfejarmästare Lundquist AB utför sotning och brandskyddskontroll i Trelleborg, Vellinge, Skurup, Staffanstorp och Lomma. Totalt är vi drygt 40 anställda i våra tre bolag inom koncernen. Inom koncernen utför vårt ventilationsföretag Solna Kanalteknik större ventilationsentreprenader med fokus på större aggregatbyten, byten av styr- och reglersystem, projektering, ombyggnad och anpassning av ventilationslösningar för flerbostadshus, kontor och större arbetsplatser m.m. Vi är bland annat avtalsleverantörer till HSB Stockholm. Karriärmöjligheterna inom vår koncern är stora.

Vi har en ny och fräsch fordonspark och arbetar med den senaste tekniken. Vi arbetar uteslutande med roterande undertrycksteknik, så vi erbjuder bästa möjliga arbetsmiljön i branschen och utbildar kontinuerligt våra anställda i yrkesteknik vad gäller roterande undertryckssotning och besiktningsteknik med skorstenskamera nerifrån. Hos oss gör vi verklighet av branschens vision: ingen skorstensfejare ska dö eller skadas på grund av sitt yrkesval.

Hos oss erbjuds branschens bästa intern- och vidareutbildning inom byggnadsteknik, förebyggande brand, förbränningsteknik, ventilationsteknik, lagar och regler m.m. och vi ombesörjer även vidareutbildning till OVK-besiktningsman, radonkonsult, injusterare, projektledare, BAS-P, BAS-U med flera utbildningar för rätt kandidat. Du som är nyfiken på att jobba med stavteknik men som än så länge inte har fått utbildning och handledning – vi är rätt arbetsplats för dig – hos oss utbildas du av personerna som tog in stavteknik till Norden!

Våra distrikt hänger samman geografiskt så det är korta avstånd mellan våra jobb. Vi ser till att sammanlagt närmare 1 miljon stockholmare och skåningar har ett bra brandskydd och inomhusklimat i allt ifrån villor till Sveriges största köpcentrum.

Du har b-körkort och teknikerexamen. Även ensamföretagare med F-skattsedel som vill jobba som underentreprenör till oss är av intresse.

Bostad kan ordnas på båda orterna.

Mejla din ansökan till skfm@stockholmssotare.se eller ring Petri Tuomela på 08-400 254 40. Lön och övriga förmåner enligt överenskommelse.

Publicerad: 5:e april 2022.

Tekniker sökes!

Kringelsotaren AB söker ny medarbetare.

Vi är ett företag med bas i Södertälje, men arbetare i hela Storstockholm. Vi ansvarar för sotning och brandskyddskontroll i Södertälje och Nykvarns kommuner. Hos oss blir du en del av ett glatt och stabilt gäng med varierande arbetsområden.

Vi är ett modernt företag som ständigt söker nya utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar med ny utrustning och utgår från centrala lokaler. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med både brandskyddskontroll, sotning, ventilationsrengöring, åtgärder efter OVK, etc. Både på landsbygd och inom tätbebyggda områden.

Anställningen kräver körkort för personbil och att du är utbildad skorstensfejartekniker. Vi söker en positiv person som kan jobba självständigt med eget ansvar. Tjänsten är på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Lön enligt kollektivavtal finns.

Skicka din ansökan till:

Magnus Brandt
magnus@sotaren.nu
08 – 556 525 91

Publicerad: 2:a mars 2022.

Skorstensfejare, tekniker och lärlingar sökes!

Skorstensfejare, tekniker och lärlingar sökes till Västkusten: Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka. 

Vår verksamhet växer kraftigt på dessa orter. Vi har svårt att hålla jämna steg och hinna utbilda nya medarbetare på respektive ort därför söker vi nu via förbundets sida dig/er som kan tänka er flytta till någon av dessa orter, kända för sitt sommarliv med milsvida sandstränder och där solen går ner i västerhavet.

Är du en person som vill ta karriärskliv inom ditt yrke? Då är möjligheterna hos oss stora. Inom vår moderorganisation Sovent erbjuder vi mångsidig egen utbildning, men även anställningstrygghet utöver det vanliga eftersom vi har systerbolag runtomkring oss.

Ta chansen och få en arbetsledande roll i till exempel Kungsbacka om du känner dig mogen för det. Där kommer du även att få arbeta mycket med installationsbesiktning om du är tekniker. Vi är även intresserad av att få in lärlingar som vi själva utbildar på samtliga ovanstående orter. 

​Vi kommer att erbjuda vidareutbildning inom ventilation, OVK och andra närliggande verksamheter på vår akademi i Märsta.

Utvecklingsmöjligheterna är stora så ta chansen att få vara med och bygga något nytt från grunden.

Låter det intressant? Hör av er till: dick@sotare.com

Publicerad: 9:e februari 2022. 

Skorstensfejare sökes!

Nacka & Tyresö Sotningsdistrikt AB söker skorstensfejare.

Om oss!
Vi är ett välkänt och inarbetat företag i våra kommuner. Vi har skött sotning och brandskyddskontroll i Tyresö sedan 1993 och i Nacka sedan 2003. Vi tror på långvariga relationer med fastighetsägarna i våra kommuner och arbetar aktivt med lokalkännedom och att vara lokalt förankrade. Såväl extern som intern utbildning är något vi prioriterar högt och en arbetsdag hos oss kan se väldigt olika ut. Våra kommuner erbjuder arbete från stadsbebyggelse till långt ut på landsbygden. Vårt lag ute på fältet består av kollegor med blandad yrkeserfarenhet. Vi värdesätter våra yrkestraditioner samtidigt som vi försöker att ligga i framkant med och ta till oss av nyheter och nya tekniska lösningar. Vi är ISO certifierade och har tydliga inarbetade rutiner i vårt arbetssätt. Våra lokaler ligger på brandstation i Tyresö.

Vad söker vi?
Vi letar nu efter utbildad skorstensfejare eller lärling som tycker om att möta kunder. Har du gått skorstensfejarutbildning är det meriterande, är du outbildad kommer vi att ombesörja skorstensfejaren grundutbildning. Grundkrav är gymnasiebetyg. Yrkesrollen innebär att du arbetar brandförebyggande med sotning av eldstäder och rökkanaler, storköksimkanaler och ventilationsanläggningar. Felsökningar inom eldstadsanläggningar och ventilationsanläggningar kan också bli en del av din arbetsdag. Du ska tycka om praktiskt arbete och vilja lära dig den teoretiska grunden. Uppskatta omväxlande arbetsdagar där tempot kan variera över dagen och du kan få röra dig över våra kommuner, B-körkort är ett krav. Vi sätter stort värde på att du ska trivas i vår grupp och ser därför att du måste fungera bra i lagarbete. En stor del av yrket består av att kommunicera med fastighetsägare därför ser vi att du har lätt att göra dig förstådd i både tal och skrift.

Ansökan och CV mailas till robin@tyresosot.se.

Kontakt:

Robin Linnå
Verkmästare
070 – 878 10 75

Kent Palmqvist
Skorstensfejarmästare
070 – 878 10 80

Publicerad: 3:a januari 2022.

Skorstensfejare och tekniker sökes!

Kristianstads Sotnings AB söker skorstensfejare och skorstensfejartekniker

Vi söker i första hand dig som är utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker men även blivande skorstensfejarlärlingar är välkomna att söka. Som skorstensfejarlärling eller nyutexaminerad har du alltid någon kollega men lång erfarenhet i närheten att fråga och ta hjälp av vid problem.

Din Roll

Som skorstensfejare har du ett stort ansvar att hjälpa till att förebygga bränder och att spara energi genom förnuftig eldning i väl fungerande eldstäder. Till arbetsuppgifterna, beroende av utbildningsgrad, hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler. En stor del av jobbet består av information och rådgivning, gällande allt från hur man eldar på bästa sätt till bästa placering av en ny eldstad samt hur man ska gå till väga vid installation av en eldstad och rökkanal. Du kommer också att arbeta administrativt med kundkontakter samt protokollering av ditt arbete.

Din profil

 • Du uppskattar att träffa kunder och har lätt för att uttrycka dig förståeligt.
 • Du tar ansvar för ditt arbete och tycker om att vara noggrann.
 • Du kan arbeta självständigt men har inga problem att arbeta tillsammans med dina kollegor.
 • Du tar hand om din utrustning och håller dig uppdaterad gällande ny kunskap och nya arbetssätt.
 • Du hjälper gärna till att hålla god ordning även i gemensamma utrymmen och med gemensam utrustning.
 • Du är inte pälsdjurs allergiker.

Är du utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar, minst, B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken! För dig som inte är utbildad skorstensfejare erbjuder vi en lärlingsutbildning där du arbetar samtidigt som du får utbilda dig till skorstensfejare. Du behöver då genomgått gymnasieutbildning med godkända betyg i svenska, matematik, engelska och samhällskunskap.

Är du intresserad av ett fritt, varierande och trevligt fysiskt arbete med möjlig att lära dig nya saker, skicka in din ansökan och ditt CV till Kristianstads Sotnings AB.

Kontaktperson:
Håkan Jacobsson
Industrigatan 98
291 36 Kristianstad
e-post: ksab@ksab.se
tel: 0445900170

Publicerad: 20:e september 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

AB CS Sot & Vent söker Skorstensfejartekniker.

AB CS Sot & Vent söker skorstensfejartekniker för utförande av brandskyddskontroller, besiktningar m.m. Vi utför sotning och brandskyddskontroll på uppdrag av Storstockholms brandförsvar i hela Söderort och utgår från våra lokaler på Nioörtsvägen 38 i Midsommarkransen. Övernattningsmöjlighet (långtidsboende) med tillhörande parkeringsplats finns att tillgå.  

Vi arbetar uteslutande med stavsotning och roterande undertrycksteknik (RU) och utför även brandskyddskontroll underifrån med stavkamera, dels för att erbjuda den bästa arbetsmiljön, men även använda den senaste tekniken inom yrket. B-körkort är krav liksom teknikerexamen. Även ensamföretagare med F-skattsedel är av intresse.

 Ansökan sker med epost till skfm@cssotovent.se eller telefon 08/770 44 44 Carl Svärd.

Lön och övriga förmåner, samt tillträde enligt överenskommelse.

Publicerad: 7:e september 2021.
Uppdaterad: 4:e oktober 2021.

Skorstensfejare sökes!

Vi söker dig som vill ta nästa steg i din karriär och vara med att bidra till Sotargruppens framtida utveckling!

Bolaget växer och behöver därför anställa. Sotargruppen siktar mot att inom ett par år bli regionens ledande leverantör av sotning, brandskydd och inomhusmiljö. En led i detta har varit att ansluta sig till SoVent Group, den i Sverige ledande aktören inom sotning och inomhusmiljö. Via SoVent Group får du som medarbetare tillgång till en din egen skola, SoVent Academy och blir på så sätt en del av utveckling av rollen och bolaget. SoVent Academy erbjuder utbildning inom sotning, ventilation ledarskap, ekonomi mm.

Vi arbetar alltid med den senaste tekniken och våra fordon är nya och fräscha. Vi utför sotning och brandskyddskontroller i Skaraborg och din placering kommer att bli på någon av våra kammare i Mariestad, Lidköping, Vara eller Tibro.

Din Roll
Skorstensfejare är traditionsfullt yrke med stort ansvar att förebygga bränder och spara energi. Till arbetsuppgifterna hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler. Våra kunder har ofta frågor om till exempel hur man eldar på bästa sätt eller vilka regler som gäller för installation av eldstäder och rökkanaler, så rådgivning ser vi som en naturlig del av jobbet.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Sotning av eldstäder, imkanaler och ventilationsanläggningar
• Felsökning & funktionskontroll av eldstäder
• Bemöta kunder med högsta kvalité på service

Din profil
För att trivas i rollen och företaget bör du uppskatta att träffa kunder och bygga långsiktiga relationer. Du känner ett stort engagemang över att få dina kollegor att må bra och utvecklas och på så sätt nå bästa resultat. Är du även utbildad skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken! För dig som inte är utbildad skorstensfejare erbjuder vi en lärlingsutbildning där du arbetar samtidigt som du får utbilda dig till skorstensfejare.

För dig som vill, som siktar uppåt och vill utvecklas inom ditt yrke har vi dessutom goda nyheter – du har stora utvecklingsmöjligheter inom företaget och SoVent.

Kontaktperson:
Håkan Källqvist
hakan@sotargruppen.se
0512-29541

Publicerad: 9:e augusti 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Malung-Sälen Sotning & Ventilation söker skorstensfejartekniker. 

Vi söker en skorstensfejartekniker till vårt gäng i Malung-Sälens kommun. Du ska vara noggrann, serviceinriktad och positiv, då du kommer ha en direkt kundkontakt ser vi att du har lätt att prata med kunder. Servicen ska vara av hög kvalité och du arbetar mestadels själv.

Våra arbetsområden är sotning, brandskyddskontroller, besiktningar, OVK, täthetsprovningar hus, konsultation, rensning av ventilation m.m.

B-körkort är ett krav och vi ser gärna att du även har skoterkort.

Vill du på din fritid åka skoter, skidor av alla de slag eller vandra i fjällen så finns alla möjligheter.

Lön enligt överenskommelse.

Du är välkommen att skicka din ansökan till:

info@fjallsotarna.se 

Mattias: 070-66 55 114

Publicerad: 16:e juli 2021.

Skorstensfejartekniker sökes!

Skorstensfejartekniker sökes till Stockholm.

Vi söker skorstensfejartekniker som är social, positiv, serviceinriktad och noggrann.

Dina arbetsuppgifter kommer vara varierande med sotning och brandskyddskontroller som huvudsyssla.

Du kommer att ha stöd av många välutbildade kollegor med lång erfarenhet, vilket gör att även du med kort erfarenhet har möjlighet att växa i din takt.

Vi ser gärna att du har B-körkort.

Lön och förmåner sätts med utgångspunkt i kollektivavtal.

Kontakt:
Richard Fransson 070 – 878 20 30
richard.fransson@sotarenstockholm.nu

Publicerad: 3:e juni 2021.

Sotare/Tekniker sökes!

Skorstensfejare/Skorstensfejartekniker sökes till Nynäshamn. 

Har du erfarenhet av yrket gillar att jobba med varierande arbetsuppgifter och har lätt för att samarbeta? Är du även självgående och har ett bra driv?
Då har vi jobbet du söker efter!

Våra arbetsområden är sotning, brandskyddskontroller, besiktningar, rensning av ventilation, värme, konsultation, OVK och KA-uppdrag inom byggnation.

Förarintyg för båt och OVK behörighet är meriterande. B-körkort är ett krav.

Lön efter överenskommelse. Start omgående.

Välkommen!

Ring eller skicka in ditt CV till info@dinsotare.se

Carina Bramstedt: 0247 – 147 50
Roger Bramstedt: 070 – 565 88 48

Bramstedts Skorstensfejeri AB
Hammarhagsvägen 12
149 45 Nynäshamn

Publicerad: 18:e maj 2021.

Hur kan jag utbilda mig till sotare?

Sveriges enda sotarskolan ligger i Rosersberg, några mil norr om Stockholm. Det är Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) som håller i den. Under 20 veckor så varvas teori med praktik. Utbildningen är CSN-berättigad. Läs mer här.

Vem förhandlar fram sotarlönerna?
Sveriges Skorstensfejaremästarnas Riksförbund (SSR) och Kommunal förhandlar fram ett kollektivavtal, där bland annat löner och andra förmåner och skyldigheter ingår.
Hur många sotare finns det i Sverige?
Det finns cirka 1500 personer som arbetar på sotningsföretag i Sverige.
Jag är en 40-årig sotare. Hur mycket semester får jag?
Från det år du fyller 40 så har du rätt till 31 dagars semester. När du fyller 50 så får du ytterligare en dags semester. Allt enligt det kollektivavtal som Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund och Kommunal har förhandlat fram.